Köpekler Ne Yer ?

köpekler ne yer

Köpekler Ne Yer ? Faydalı ve Zararlı Yiyecekler Nelerdir ?

Köpekler ne yer? Hangi gıdalar onlar için zararlı? Hangi insan gıdalarını tüketebilirler? Makalemizde bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bulacaksınız.

Tıpkı bizim gibi, köpeklerimizin de sağlıkları ve mutlulukları, beslenme açısından dengeli bir diyetle beslenmelerine bağlıdır. Islak, kuru, çiğ veya ev yapımı yiyecekler olsun, evcil hayvanlarımız diyetlerinden insanlar olarak ihtiyaç duyduğumuz faydaların aynısını ister:

  • Protein
  • Karbonhidratlar
  • Yağlar
  • Vitaminler ve Mineraller

Evcil hayvanınızın cinsine, yaşına ve sağlığına bağlı olarak birçok farklı mama çeşidi mevcuttur. Köpeğiniz için bir diyet seçmeden önce biraz araştırma yaptığınızdan ve sunulan tüm farklı türleri göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Ayrıca, daha özel tavsiyeler için daima veterinerinize danışın.

Köpekler Ne Yer: Faydalı İnsan Gıdaları Nelerdir ?

Köpekler ne yer ?” Sorusundan ziyade “İnsan yiyecekleri köpekler için kötü mü?” sorusunun cevabını öğrenmek tüm ebeveynler için daha önemlidir.

Biz insanlar köpeklerimizi köpek diyetlerinde tutmaya çalışsak da bazen onlara ara sıra bir insan gıdası vermekten kendimizi alamıyoruz. 

Köpek dostlarımız için güvenli ve sağlıklı olan köpekler için en iyi insan gıdalarını keşfedelim.

1. Fıstık ezmesi

Köpekler için en iyi insan gıdası listemizde ilk yer fıstık ezmesidir. Fıstık ezmesi, mükemmel bir protein, kalp-sağlıklı yağlar, B vitamini, niasin ve E vitamini kaynağıdır.

Köpeğinizi saatlerce meşgul edecek uyarıcı bir aktivite için, fıstık ezmesini veterinizin tavsiyesi ile verebilirsiniz. Çiğ, tuzsuz fıstık ezmesi seçtiğinizden emin olun.

Not: Yapay tatlandırıcılar, özellikle ksilitol içeren şekersiz veya “lite” fıstık ezmesi kullanmadığınızdan kesinlikle emin olun, çünkü bu maddeler köpekler için inanılmaz derecede toksiktir.

2. Pişmiş tavuk

Köpekler ne yer? sorusunu duyduklarında insanların aklına ilk gelen insan gıdası tavuktur. Evcil hayvan mamalarının en yaygın bileşenlerinden biri olan pişmiş tavuk, köpekler için iyi olan başka bir insan gıdasıdır. Pişmiş tavuk, ekstra protein ve bir miktar baharat eklemek için köpeğinizin normal mamasıyla birlikte verilebilir. 

3. Peynir

Peynir, köpeklerin küçük bir yüzdesi olan laktoz intoleransı olmadığı sürece köpeğiniz için harika bir gıdadır. 

Küçük miktarlarda peynirle besledikten sonra köpeğinizin tepkisini izlediğinizden emin olun. Az yağlı çeşitleri tercih edin ve fazla beslemeyin, çünkü birçok peynir türü yağ oranı bakımından yüksek olabilir.

 Süzme peynir genellikle köpekler için iyi bir seçimdir.

4. Bebek havuç

Listemizdeki köpekler için en iyi dördüncü insan gıdası bebek havuçtur. Bebek havuçları, köpeğinizin dişleri için harika olan düşük kalorili bir gıdadır. 

Ek olarak, havuçlar lif, beta karoten ve A vitamini bakımından yüksektir. Havuç çiğ veya pişmiş olarak yenebilir. 

Köpeğinize normal havuç da besleyebilirsiniz, ancak köpeğinizin boğulmasını önlemeye yardımcı olmak için onları küçük parçalara ayırdığınızdan emin olun.

5. Yoğurt

Köpekler ne yer? sorusunun başka bir besleyici ve güvenli yanıtı da yoğurttur. Köpekler için bir başka güvenli insan gıdası da yoğurttur. 

Yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından yüksektir, bu da onu köpekler için harika bir gıda haline getirir. Ayrıca aktif bakteri içeren yoğurtlar probiyotik görevi görebilir ve köpeğinizin sindirim sistemi için iyidir.

Yalnızca yapay tatlandırıcılar veya ilave şekerler içermeyen yoğurtları seçmeniz gerektiğini unutmayın

6. Somon

İyi bir omega 3 yağ asitleri kaynağı olan somon, köpeğinizin tüylerini sağlıklı ve parlak tutmanın yanı sıra köpeğinizin bağışıklık sistemini de destekler. 

7. Balkabağı

Köpekler için en sağlıklı yedinci insan yiyeceği balkabağıdır. Kabak ailesinin bir üyesi olan balkabağı, mükemmel bir lif, beta karoten ve A vitamini kaynağıdır. Ayrıca, balkabağı sindirim sorunlarına da yardımcı olabilir. 

8. Yumurta

Yavru köpeğiniz için bir yumurtayı karıştırmak, diyetine protein takviyesi vermenin harika bir yoludur. 

Yumurta, yüksek protein içermesinin yanı sıra, kolayca sindirilebilir harika bir riboflavin ve selenyum kaynağıdır. 

Salmonella riskinden kaçınmak için yumurtaları iyice pişirdiğinizden emin olun. Çırpılmış yumurtalara alternatifler kaynatmak ve haşlamaktır. 

9. Yeşil fasulye

İnsanlar için en iyi sebzelerden birisi olan yeşil fasulye, köpekler ne yer sorusunun da en ideal yanıtlarından birisidir.

Köpekler için bir başka sağlıklı insan gıdası da yeşil fasulyedir. Yeşil fasulye bir protein, kalsiyum, K vitamini ve demir kaynağıdır. 

Çiğ yeşil fasulye ve pişmiş yeşil fasulye, doyurucu ve düşük kalorili oldukları için köpeğiniz için harika bir besindir. Sadece ilave tuz veya baharat içermeyen fasulye vermeyi unutmayın.

10. Elma dilimleri

Dilimlenmiş elmalar lif, A vitamini ve C vitamini bakımından yüksektir, bu da onları yavrularınız için harika bir besin takviyesi haline getirir. 

11. Yulaf ezmesi

Pişmiş yulaf ezmesi harika bir çözünür lif kaynağı olduğundan, özellikle bağırsak düzensizliği sorunları olan yaşlı köpekler için faydalıdır. 

Bu, köpekler için sağlıklı ve güvenli insan gıdalarının kısa bir listesidir. Bu yiyecekleri köpeğinizin diyetiyle ilk kez tanıştırırken küçük miktarlarda beslemeyi unutmayın. Köpeğiniz herhangi bir reaksiyon yaşarsa, hemen bir veterinere danışın.

Köpeğinize herhangi bir insan maması vermeden önce, güvenli olduğundan emin olmak için biraz araştırma yapmayı unutmayın. 

Köpekler neden ot yer

Köpekler Ne Yer: Diğer Faydalı İnsan Gıdaları Nelerdir ?

Meyveler
  1. Elma dilimleri
  2. Muz
  3. Yaban mersini
  4. Kavun
  5. Kızılcıku
  6. Mango
  7. Portakal
  8. Şeftaliler
  9. Armutlar
  10. Bezelye
  11. Ananas
  12. Ahududu
  13. Çilekler
  14. Karpuz
Sebzeler
  1. Brokoli
  2. Brüksel lahanası
  3. Havuçlar
  4. Kereviz
  5. Pişmiş Patates
  6. Salatalık
  7. Yeşil fasulyeler
  8. Biberler
  9. Ispanak
  10. Tatlı patatesler
Proteinler
  1. Yumurtalar
  2. Yağsız et
Tohumlar
  1. Beyaz pirinç

Köpekler Ne Yer: Zehirli Yiyecekler Nelerdir ?

Köpekler, patilerini lezzetli yiyeceklere sokmak konusunda fırsatçı olabilirler, ancak günlük yiyecek ve içeceklerin tümü onlar için güvenli değildir. Hangi bazı gıdaların köpeğiniz için özellikle tehlikeli olduğunu öğrenin.

1. Soğan, Sarımsak ve Frenk Soğanı

Soğan ailesi, kuru, çiğ veya pişmiş olsun, köpekler için özellikle toksiktir ve gastrointestinal tahrişe ve kırmızı kan hücresi hasarına neden olabilir. Hastalık belirtileri her zaman ani değildir ve birkaç gün sonrasına kadar ortaya çıkabilir.

2. Çikolata

Çikolatanın cezbedici olması hem insanlar hem de köpekler için doğaldır. Çikolata, köpekler için toksik olan ve böbrek yetmezliğine neden olabilen teobromin (bitter çikolata en yüksek içeriğine sahiptir) adı verilen bir uyarıcı içerir.

3. Makadamia Fıstığı

Macadamia fıstığı, köpeğinizin kaslarını ve sinir sistemini etkileyebilen ve zayıflık, şişmiş uzuvlar ve nefes sorunları ile sonuçlanan bir toksin içerir.

4. Mısır Koçanı

Köpekler ne yer ? sorusundan önce aslında yememesi gerekenleri öğrenmek daha önemli olabilir. Mısır koçanı, köpeğiniz tarafından yenirse potansiyel olarak ölümcül olabilir. Mısır köpekler tarafından sindirilse de koçan köpeğinizin bağırsağında tıkanıklığa neden olabilir.

5. Avokado

Avokado, köpekler için başka bir zehirli besindir. yapraklarında, meyvelerinde ve tohumlarında bulunan ve köpeklerde kusma ve ishale neden olabilen Persin adlı bir madde içerir.

6. Yapay Tatlandırıcı (Xylitol)

Tatlı ikramlar, sakız ve az yağlı, diyet ve şekersiz ürünlerle (bazı fıstık ezmeleri de dahil olmak üzere) birlikte içecekleri kullanmadan önce etiketi kontrol edin ve genellikle Xylitol adlı yapay bir tatlandırıcı ibaresi arayın. Köpeğiniz bu tatlandırılmış gıdalardan birini sindirirse, karaciğer yetmezliği ve kan pıhtılaşma bozuklukları ile bağlantılı hipoglisemiye girebilir.

7. Alkol

Alkol, küçük dozlarda bile köpekler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. İçecek insanlarda olduğu gibi sadece zehirlenmeye neden olmakla kalmaz, aynı zamanda hastalığa, ishale ve hatta merkezi sinir sistemi hasarına neden olabilir.

8. Pişmiş Kemikler

Köpeğinize çiğnemesi için çiğ çiğ kemik vermek harikadır, ancak ne pahasına olursa olsun pişmiş kemiklerden kaçının. Bunlar kolayca parçalanabilir ve büyük miktarlarda kabızlığa veya en kötü ihtimalle ölümcül olabilen bağırsak delinmesine neden olur.

9. Üzüm ve Kuru Üzüm

Kek, bisküvi ve tahıl gevrekleri gibi yemeyi sevdiğimiz yiyeceklerin çoğunda kuru üzüm vardır. Bu nedenle ilgilenmemiz gereken sadece meyve şekli değildir. Köpekler ne yer? Nasıl yer gibi soruların cevaplarını bulmak kolayken, onlar için ciddi sonuçları olabilecek zararlı içerikleri kestirebilmek zordur.

Toksine neden olan etken madde bilinmemektedir, ancak hem üzüm hem de kuru üzüm ciddi karaciğer hasarına ve böbrek yetmezliğine neden olabilir.

köpekler ne yer
köpekler ne yer

Köpeğim bunlardan herhangi birini yediyse ne yapmalıyım ?

Bu maddelerin küçük miktarları bile tüketilirse ölümcül olabilir, bu nedenle her zaman derhal harekete geçin ve köpeğinizi veterinere götürün.

Köpeğimi ne kadar beslemeliyim ?

Bir köpeğin ihtiyaç duyduğu mama türü ve miktarı, cinsine, türüne, yaşına, sağlığına ve yaşam tarzına bağlıdır. Örneğin, çalışan bir çoban köpeği, gününün çoğunu içeride geçiren küçük bir köpeğe göre çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.

Başlangıç ​​noktası olarak paket üzerindeki yönergeleri kullanın ve her zaman evcil hayvanınızın mamasını tartın. Köpeğinizi beslemek için doğru miktarın ne olduğundan emin değilseniz, köpeğinize göre bir beslenme planı hazırlamanıza yardımcı olabilecek bir veteriner ile konuşun.

Köpekler Ne Yer: Ne sıklıkla beslemeliyim ?

Çoğu ebeveyn, köpeklerini günde iki kez besler. Daha küçük köpekler ve aktif yaşam tarzları olan köpekler, enerji seviyelerini yüksek tutmak ve glikoz seviyelerini düzenlemek için günde iki kez beslenmekten yararlanabilir.

Besinleri emmede veya kiloyu korumada zorluk çeken köpekler, günde birkaç küçük öğünle beslenmekten yararlanabilir. Emin değilseniz daima veterinerinizle veya veteriner hemşirenizle konuşun.

kediler hakkında herşey

2 thoughts on “Köpekler Ne Yer ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir